Koneen äärellä pitkästä aikaa. Puikkoja olen kilkutellut tasaista tahtia ja pikkuisia neuleita syntyy, kuin sieniä sateella. Vaikka olo on ankea ja sairaus rassaa, niin neuleita syntyy, silloin unohtuu vaivat ja pahoinvoinnit, kun puikot kilkattavat. Kunhan vain jaksaa pitää puikkoja käsissään.

Pikkuinen tyttö vauva sai uudet lapaset ja sukat syksyn värikylläisestä Aino langasta. Valintatalosta jäi käteen POP lanka, josta tuli aivan ihanat sukat ja lapaset reunat kudoin rullautuviksi. Nopeaa kudottavaa, neuleen oli oltava paljon suurempi kuin kuvittelin. Luulin neuleissa olevan kasvutilaa, mutta ei olivat aivan sopivat.

Pikku tossuja tehtailin ja lapasia lanetista. Valkoisiin tossuihin tein flanelista vuorin, ettei pikkuruisia varpaita palella. Jospa näytän teille tulokset kuvina. Ihana omenan tuoksu leijuu huoneessa ja pimeä on ikkunan takana. Syksy on saapunut upeat värit vielä hehkuvat hetken, siitä alkaa aika on harmaa ja ankea syysaika. Odotan lunta ja  kohta kevättä sekä puutarhan ihmeitä.

Flaneli vuori harsittu tossun sisäpuolelle. Malli oma.

Tossut lanettia kantaa on pidennetty lyhennetyin kerroksin. Näillä minun neuleitani saavilla vauvoillani on kantapäät jotka vievät tilaa. Ihan oma malli väkerrys.

Pikkulapaset näyttivät trio jäätelöltä vaikka keskiosa on harmaata lanettia, ranne Novitan baby lankaa.

Lanetin lehdestä nro 9910 tein myssyn. Malli on pieni ja takaa myssy jää liian ylös, takaraivo on paljaana. Hakaneulan kohdalle olisi tultava takaosan, ratkaisin ongelman poimimalla silmukat takaosan reunasta ja lisäsin jälkikäteen helmineuletta tarvittavan mitan.

Minusta ei tullutkaan varaisoäitä, vaan  minua kutsutaan nimellä, niinkuin muutkin tuttujen lapset tekevät. Ihania lapsia poika lapsia on jo kasvanut ja persoonallisuus näkyy. Hänestä tulee vallan viehättävä vilperi omaa selkeästi huumoritajun. Syötävän ihana ja pikkuinen tyttö on yhtä ihana. No odotellaan sitten, jos vaikka joskus omien tyttärieni lapset kutsuvat minua ihan isoäidiksi. Tietysti jos tervehdyn, voin ryhtyä varaisoäidiksi lapselle, jolla ei ei ole yhtään isovanhempaa ja kaipaavat isoäitiä elämäänsä. Sitä asiaa olen harkinnut jo vuosia sitten, kun näytti siltä, etteivät minun lapseni tee lapsia lainkaan. Sellaiseen rooliin ryhtyessään on oltava varma asiasta, isoäidiksi sitoudutaan loppuelämäksi. Sekin on otettava huomioon, että omat lapseni saavat lapsia. Ei varaisoäitiyttä voi lopettaa ja todeta "sain biologisia lapsenlapsia, eikä aika riitä kaikille". Ajatus on kypsymässä yhä edelleen.

Nyt pitää selvityä päivä kerrallan hoidoista. Jatkuvat hikoiluaallot saavat melkein uskon loppumaan. Mitenkä muut ovat ratkaisseet ulkona liikkumisen ongelman. Litimärkä paita ja ulkona puhaltava kylmä tuuli ei ole hyvä yhdistelmä. Pitäisi pysyä terveenä, kun immuuni järjestelmä on heikko. Houkuttelisi ajatus pistää pieni kilpailu käyntiin, kuka tekee hienoimman päähineen naiselle, jolla ei ole hiuksia. Ohimot piiloon ja niska jota paleltaa aika kovasti. En varmasti ole yksin meitä on paljon, jospa ehdottaisin Ulla-lehden pistävän taidokkaat neulojat ideoimaan ratkaisua.

APUA

Miten saan itseni blogi rinkiin?