Kirjaston hyllyiltä nappasin kasan neulekirjoja. Jokin ikivanha perinneneuleita, Kaffe ja Silmukoista kuvioiksi viime mainittu miellytti minua kauniilla kuvillaan ja tietysti neuleillaan aahh. Perinneneuleissa oli ohjeita kolmenlangan aloitukseen jne. kirjassa opastettiin mm. pesemään villavaate saippualla kolmesti välillä ei huuhtelua ja saippua vain puristeltiin pois ja kuivattiin? Pääni pursuaa ideoita ja uutta tietoa.
Yhtäkkinen tarve tuli Modan syksyn lehteen. Sieltä pitäisi neuloa vauvan tupsulakki. Vain yksi ohje jota nyt kiireesti tarvitsisin en sitä varten viitsisi ostaa lehteä ja kirjastossa se oli lainassa. Onko joku tehnyt lakin ja onko hyvä? Saisiko ohjeen? Uuden Modan ostin tyhmyyttäni vauvan lakkien ja ihanan naisten neuleen vuoksi. Siis ihana villatakki tai pusero, joka maksaisi n.60 EUROA lakki oli taas sellainen malli missä korvakkeista luodaan etu ja takaosa samalla kerroksella. Tarkoittaa valmiissa lakissa niskan paljaaksi jäämistä. Noilla lanka hinoilla saa kaupastakin upeita neuleita jos ON VARAA . Vauvan lakki on kauniisti kuvattu edestä, miksi ei kuvata sivulta myös.
Mekko valmis ja huovutus tossuihin teen varret nauha kujineen. Vilperi ja vilpertiina tempovat heti tossut hiivattiin jos ei ole nauhoja. Ne vähän hidastavat repimistemppuja.

Varoituksen sana Modassa on ihanat ballerinat Miksikähän on kuvattu erillään ettei vain siksi etteivät pysy jalassa. Tein ihanat tossut juuri samalla tyylillä, totuus vain on, että vauva repii ne heti helposti pois. Kaapissa oikein kauniit koriste esineet ;) Vähän näet riepoo kun ohje käännettiin saksalaisesta neulelehdestä.