Sairaita eläkeläisiä ja työttömiä taas kuritetaan. Niinhän Katainen vakuutti että kansakunnan pienituloisista he kyllä pitävät huolta. Kyllä ovat pitämällä huolta, ettei heillä nykyisin ole varaa ruokaan ja kohta vielä lääkitykseenkään. Ollaan hyvin lähellä tilannetta jossa vanhuksen rahat eivät riitä, lapset maksavat lääkkeet jos on omia lapsia. Keskimääräinen eläke on tonnin miettikää niitä joilla on takuueläke 600 ja risat koko loppu elämän.

 

Herätkää ihmiset. Yllätys, yllätys kun sairastut ja määrätään lääkkeitä niistä läheskään kaikki eivät kuulu kela korvattaviin, joten eivät siis kartuta tuota 700,92 € vuotuista omavastuuta, joka henkilökohtainen. Onko sinulla säästössä rahaa tuohon  omavastuuseen ja sairaalamaksuihin, ehkä palkkakaan ei ole silloin tavanomaisen suuruinen. Entä sairaala maksukatto on 636 € jonka jälkeenkin hoito vuorokausi yhä maksaa 15,50€. Jos siis omistat jotain, et voi saada sosiaalitoimistosta mitään apuja, odotettuasi sinne pääsyä kuukausia. Osuus mummon mökkiin estää tuen jne. vaikka esim et testamentti määräysten mukaan voisi osuutta myydäkään.  Tai jos olet aiemmin ollut varoissasi, lasketaan tulosi takaperin ja mihin vuoteen asti sen olisi pitänyt riittää.  Sorry jos matkustelin ja käytit rahasi.

 

Päättäjä puhuvat vain toimeentulo tuen asiakkaista, kuitenkin on paljon pienituloisia ja eläkeläisiä joiden elämä on  kuukausi toisensa jälkeen yhtä kituuttamista. Yksinhuoltajia ei käy kateeksi. Kaikki hinnat nousevat huimaa vauhtia.

 

Kuuntelin radiosta taannoin yhteiskuntapolitiikan tutkimuksen jossa kerrottiin karmeaa totuutta Suomeen tehtiin valtava luokkaero 10 vuoden aikana. Misään euroopan maassa KOSKAAN ei ole vastaavaa rakennemuutosta poliittisesti toteutettu tuollaisella pudotuksella.  Täällä oli jo muutamia vuosia sitten 700.000 köyhää, tässä kulttuurissa ei vain istuta kadun kulmissa, vaan kyhjötetään sisällä surkeudessa.

 

Nyt on avautunut pandoran arkku, avaimet olivat sillä ” koko maan työläisten puolueella ruiskukka napinlävessä” ja  tulevalla pressalla.

Rahasampoja alettiin heti lahjoitella.

Vakuutus yhtiölle annettiin lupa sairaalan perustamiseen (muutkin voivat käyttää sitä – no jos on rahaa yksityissairaalaan)

Kohta varmaan avataan koko maan  terveyskeskus toiminta, ulkoistetaan. Suomen Terveystalo on jo rakentanut valmiiksi verkoston koko maahan !!! Kilpailutus saattaa tuottaa toiminnan vaikkapa mistä maasta tahansa. Pitäähän asiakkaan siitä sitten maksaa, jotta osakkaat saavat kunnon osingot sijoituksilleen.

Terveyskeskus asiatkin ovat kohta varmaan kuin puhelinyhtiöt, kukaan ei vastaa enää mistään eikä mitenkään.

 

Minun mielestäni tuo varuskuntien alasajo selvästi ennakoi Natoon liittymistä.

 

Mutta kyllä köyhienkin pitää osallistua kansallisiin säästötalkoisiin. Tietysti Alvia ylös jolloin kaikki kallistuu rutkasti ja köyhät kuolevat nälkään. Rikkainpien elämää eivät muutamat kympit heilauta heille ei pidä laittaa muita rasitteita, ties vaikka vievät loputkin rahansa veroparatiiseihin.

 

Asuntojen korkovähennykset pois taviksilta, jotta ne joilla on rahaa voivat ostaa halvalla lisää omaisuutta. Pitää jotenkin turvata tuo rahakkaiden tulevaisuus, ettei niiden omaisuuden arvo vain pääse alenemaan. Pääomatulojen korkovähennys osuutta voisi korottaa kun pitää ostaa kohta paljon sijoitusasuntoja.

 

Arvaan turvattomuus kaduilla lisääntyy kun vedetään viimeiset nahat selästä.  Siihenkö täälläkin mennään. Ei vähävaraisia voi loputtomiin kurjistaa, toivottomien ihmisten teot ovat pahoja.

Silmät vaan kiinni todellisuudelta ja katsomaan tosi teeveen suhteiden kehitystä, kokataa ja sisustetaan välillä.  Itketään sitten, kun täällä ihmisiä ryöstetään kadulla muutaman kympin toivossa. Myöhäistä herätä, kun mitään ei ole enää tehtävissä.

 

Minä en käsitä tätä menoa enää yhtään. Sairautta tai työttömyyttä ei tilata tahallaan, se tulee kutsumatta kuin kuolema. Pohjoismainen pahoinvointi taitaa olla nykyisin totuus Suomesta.