299136.jpg

Jätti ikkunaprojekti loppusuoralla, pokakasan viimeiset maalauskierroksella salin uunin vieressä. Kuvasta näkyy lisää hommia on aivan loputtomasti. Lopultakin karmit ikkunoineen päästään vaihtamaan. Valkoisia maali tahroja löytyy milloin mistäkin autosta takista lakista jne. vaikka on erit vaateet maalaukseen. Olen kyky :)

Tyttären sukat valmiina, joskin terät tehty liian tummalla langalla hän ei varmasti tykkää. Viimeiset joululahjasukat valmistuvat vinhaa vauhtia pääsen siis ompelemaan ja kutomaan leluja. Mikäli minulla on liian monta projektia kesken jätän kaikki kesken, siksi yritän pitää itseni järjestyksessä. Keskityn yhteen korkeintaan kahteen juttuun samaanaikaan. Silloin ne varmasti valmistuvat molemmat.

Aloitin mohairista villatakin pikku prinsessalle, sen alku menee purkuun tuli liian pieni. Samasta langasta teen sädehoito viikoilla hameen. Mallia vain ei ole ja suunnitelin yläosan olevan hihatonta liivimallia. Kuuma tulee mohair hameessa, missä sitä sitten käyttää? Minkälainen yläosa, jokin kiva pitsineule, mutta mikä sopisi mohairlankaan? 299295.jpg

Puussa ikkunani edessä mustarastas kyyhöttää ja minä katselin kesäkuvia vesiltä, löytyipä kuva nuorimman tyttäreni Otto koirasta, joka oli ensi kertaa laivakoirana.

299037.jpg Nämä kilpailevat ajastamme vanha talo ja vanha laiva.  Kohteiden välimatka on niin suuri Varsinais-Suomi ja Savo harmi. Otto koira ei ensi yrittämällä uskaltanut tepsuttaa laivan perään. Kohta rohkaistui ja oli kuin kotonaan laivassa. Minun pikku muru koira aivan ihana.

Ehkä laitan uuden kuvagallerian kesän ihanuuksista, rantavesien kuvajaisia, auringon laskuja, kalastusta, (voi miten ikävöin kesää) vesillä oloa, puutarhan hoitoa kesän tuoksujen nuuhkintaa....... Joulun jälkeen tulee heti kesä tai ainakin melkein. Oma hoitoni näyttää siirtyvän räkätaudin myötä juuri jouluviikolle. Se siitä joulusta, ehkä kynttilän sytytän. Jouluruuat aaahhh nekin menevät ohi. Tammikuussa saan varmaan jo syödä herkkujani, mätiä, kylmäsavulohta jne. Leukkaurien laskun vuoksi on pitänyt välttää listeria herkkiä tuotteita.

Seuraava iso projekti kantoreppuvaatteet pikkuisille. Jalat ja kädet tarvitsevat paksumman suojauksen, siinäpä pulma. Alku ajatukseni kangasta ja neuletta.