Tänään sitten lipsahti blogin aihepiiri säilöntään ja ruokaan. Lehtikaali http://fi.wikipedia.org/wiki/Lehtikaali on varsinainen terveysvihannes lisäksi vielä herkullinen. Mikäli et muista miltä näyttää, niin vinkkaan, useissa syyspihaistutuksissa on lila valkoinen koristekaali.
Torimyyjä Hörkkö kertoi monen asiakkaansa tekevän lehtikaali sipsejä ja että kastetaan öljyyn ja paista 200 asteessa.
Piti sitä kokeilla. TOSIN  PALJON MIEDOMMALLA LÄMMÖLLÄ.
 
LEHTIKAALI SIPSIEN TEKO OHJE
Pese kaalin lehdet ja kuivaa huolellisesti, kosteat palat vain pehmenevät uunissa.
Revi lehti sipsin kokoisiksi (kutistuvat puolet) paloiksi, itse jätän kovan ruodin pois. Laita pieneen kulhoon ruokaöljyä, kostuta palat öljyssä, nosta uunipellille leivinpaperille. Itse laiton kiertoilman ja n.80 tai maksimissaan sata astetta, jätin myös luukun vähän raolleen ja n.5 minuuttia ja valmista tuli. Uunista ulos ja ripottele suolaa erittäin vähän pinnalle. Herkullisia maistuvat kaalille. Kannattaa kokeilla paistaa ensin muutama sipsi, palaneet ovat todella pahoja.
Tämä sopii myös, koristeeksi  sosekeiton pinnalle ja varmasti muuallekin, leivälle, salaattiin...
 
Lehtiruoti käytetään sitten vaikka vokissa tai pataruoassa. Laitetaan pussiin pakkaseen tulevaan käyttöön.
 
Kohta voi tulla blogaus hedelmien kuivauksesta jos haluatte? Siitä voi jättää kommettia minulle, josta aina piristyn.
 
Tilatut neuleeni sopivat vain yhdet lapaset olivat liian pienet. Kuvaa neuloksesta. Onnistuin kadottamaan uusien neuleiden kuvat.