Mittoja käyttöönne olkaa hyvä!

Roosa pikku prinsessa oli 10 kk ja hänen myssynsä tekoon mittasin hänen päänsä:

Päänympärys 43 cm

Niskasta otsaan 31 cm

 

Puseroon ja villatakin tekoon mitattu lapset 10-11kk:

Ranne 14 cm

Kainalosta ranteeseen 21 cm

Olka 6 cm

Selkä niskasta puoliväliin lantiota 26-27 cm

Rinnan ympärys 49 cm

Nämä mitat ovat samat myös pikkurinssillä 11 kk, molemmat mitattavat ovat hoikkia pikkuisia. Kuvia voit katsoa sivuiltani, lapset joista mitat ovat otettu, esiintyvät kuvissani.

Lapasiin 1-vuotiaan mitat:

Valmiin lapasen mitat;

Ranneke 5 cm leveä, =(34 silmukkaa ohut lanka baby lanka)

Rannekeen pituus 7cm

(Jonka jälkeen teen reikä kerroksen. Nauhat ovat olleet äitien mielestä käytännölliset. 2 yhteen langankierto, koko kerroksen ajan.)

Sileää resorin jälkeen 10 krs =2,5-3cm  tee peukalon reikä poimi langalle, (lisään kaksi silmukkaa peukun kohdalla, kudon silmukkalangan 7 silmukkaa ja kudon kaksi ja kaksi silmukkaa yhteen joten apulanka silmukoita on 5)

Peukalon paikasta ylöspäin 5cm sileää, tee kärki kavennus.

Peukalon pituus 4,5 cm (leveys (16silmukkaa) (pura apulangalta silmukat 7 ja 5 poimi lisää silmukoita 2 ulkoreunasta ja 2 sisäreunasta)

Valmiin lapasen koko pituus 17 cm

Tässä on nyt samalla lapasen tekoon koko ja neule ohjettakin. Teen aivan huvin ja urheilun vuoksi kuvasarjan ja neuleohjeen pikkulapasesta joskus.

Ties vaikka joku aloittelija tarvitsisi juuri sellaista tietoutta.

Heti tuli rankaisu tästä hurvittelusta. Kolmen päivän olen hurvitellut netti sivuilla ja väsännyt omia sivujani. Niskarangan siirtymänikin INNOSTUI viime yönä heräsin viisi kertaa kun kädet olivat aivan puutuneet. Kutominen ei rasita niskaa, kun selkä nojaa ja pää nojaa tyynyyn rentona. Lue sohvalla niskan takan tyyny ja tv auki.

Vuodessa oli eksyjiä ja kävijöitä sivuillani n. 6000 hauskaa. Toivon jonkun saavan jotain itsellen näistä kirjoituksistani.  Taas muistutan teitä, tutkikaa rintanne! Jos joku teistä minun kohtaloni vuoksi on alkanut säännöllisesti tutkia rintansa on sivuni olleet merkittävät.