VAAKANI EI OLE KOVIN UUSI

376164.jpg

 

Havaitset ehkä ongelman, satagrammaa ja viisari näyttää nollaa. Sivulla oleva pieni vaakakuppi punnitsisi pienet määrät, noin pieneen kuppiin ei saa neuleita soviteltua. Olen tällä lapsesta asti punninnut, äiti ja isä ovat saaneet tämän muistaatksen häälahjaksi.

Tänään hienostelen, siis vain yksi kaunis kuva. Otin näet lattialta kuvan koko kauheudesta, kesken jääneet työt. Lankalaatikoista kuvia ja tietysti valmiista kisatöistä. En voi mitenkään pärjätä kisoissa, kun näpräilen pieniä neuleita ja vielä ohuesta langasta. Jos lankametrejä laskettaisiin niin ehkä pärjäisin.

Lapas rintamalla olen aloittanut peukalollisten teon. Neuloin kaksi lapasta lehden ohjeen mukaan ja tuli aivan liian suuria. Siispä omasta päästä tein kolmannen ja johan onnistui. Nyt on siis yksi oikean kokoinen ja kaksi liian suurta lapasta ilman peukaloa.

Hiisi vie kylkeä pistää, alimpien kylkiluiden kohdalta, kun taivuttelen itseäni tai hengitän syvään. Saapi nähdä onko kipu vain siitä sädetys asennosta. Vaikka itse sädetys ei kauaa kestä, niin asetteluun menee aikaa. Kädet pitävät kiinni koko ajan puolasta pään takaa ja on sitä aika jännittynyt yrittäessään olla hievahtamatta. Paikalleen asettaessa hoitajat nykivät ja työntävät niin minimaalisesti, kun kysymys on milleistä. Yhden lihaksen jännittäminen siirtään minua ush on stressaavaa.

Ihana valo ja kevät tulee. Kisaneuleista on valmiina tossut ja kahdet lapaset ilman peukkuja. Villatakki lapselle on toista hihaa paitsi, peukkulapasista toinen valmis.

Lankaa on vyhdeistä laskettu 3,7 kg ja pikkukeriä on vielä lisäksi. Sekä kesken eräiset, joita ei laskettu. Villatakki tarantellasta jäänyt kesken jostain 70-luvulta.

Googlen salasana ei toimi ja harmittaa en voi lähettää valmistuneiden kuvia. Pääsin kyllä kerran sisään, olen edes esittäytynyt seiskaryhmässä.