Kilpailu voi tuottaa yllätyksen, vaikka olisi osallistunutkaan. Mies sai komean puhelinlasku,joku oli laittanut miehen puhelinnumeron kilpailuun ja aktivoinut hänelle chatin. Joulu viikolla tuli tunnissa putkeen noin sata tekstiviestiä jouluchat luki siinä. Pyynnöstä operaattori sulki viestien vastaanoton ja vielä sulkemisten jälkeenkin niitä tuli monta kymmentä.  Hän ei ole itse avannut mitään chat palvelua, joka oli kuulemma jossakin netissä kilpailun ohessa. Palvelunumero on dnan ja numeron vuokraaja on uudessa seelannissa. Miten operaattori voi laskuttaa palvelusta, jonka voi aktivoida toiselle kuka tahansa, ilman tilaajan identifiointia esim. pankkitunnuksilla?   Minä laitoin heti viihdeviestien vastaanottokiellon, ettei minulle voi tehdä koskaan moista källiä.

 

 

Ilokseni ja yllätyksekseni osapuilleen kaikki kommentoijat tiesivät tuon kampaushyytelön nimen. Tästä se taisi alkaa tuo jenkkilän vielä silloin minulle tuntematon taikasana hokema.  Suomalaista taikakimalletta leijui aamulla kirkkaalta taivaalta kireä pakkanen ja auringonpaiste on tämän sunnuntain ilo.

 

Esittelemättä on jäänyt ennen joulua tehtailemani hahtuva lapaset. Käyttämäni hahtuva Rintalan tilan ekovillaa, Ylänne on kotipaikka, he myyvät lammasmarkkinoilla hahtuvaa ja lankaa sekä kaikkea muutakin lammastuotetta. Nam, myös lihaa. Musta on Pirtin kehräämön ja Lankabaarin Viron? pinkkiä hahtuvalankaa. Pinkki oli tosi kovaa ja jäykkää en tykännyt.

Kuvan lapaset on tehty tämän vuoden puolella. Osa näistä matkusti reessä joululahjoina eri koteihin.