Lämmintä kaulaan tätä lämmintä ei varmaan jatku loputtomiin. Kokeilen nyt kaikista kirjoituksista huolimatta Novitan Puroa kaulaliinaan. Toisten kokemuksista päätellen Puro nypyyntyy, venyy, vanuu ja nopeasti alkaa näyttää epäsiistiltä. Kohta minullakin on oma mielipide asiasta. Kaulaliinan neulominen on tylsää.

Siispä väänsin raitoja, kokeillen kaikenlaisia eri levyisiä makkaroita koskapa en odota tämän pysyvän kauaa kuosissa. Neulon ja katson uutisia…

Talouskriisi ja tukipaketit ovat jatkuvasti uutisissa, vääjäämättä ajatuksissani on kotimaan ihmistenkin ahdinko. Taannoin erikoishoitoon reumasairaalaan ei ollut valtiovallalla varaa antaa tukea muutamaa miljoonaa, nyt kuitenkin kreikkaan, kohta muillekin tukea tarvitseville maille, ei vain miljoonia, vaan kymmeniä miljardeja. Koto suomessa vanhainkodeissa on hoitaja ongelma, siispä mummot kotihoitoon kukaan ei näe enää heidän ahdinkoaan. Kettutytöt kuvaamaan vaan noihin koteihin, joissa ei edes siivooja käy tai vanhus ei ole ollut ulkona vuosiin.

Verotulot kulkeutuvat kulutuksestamme ylikansallisten yhtiöiden myötä muihin maihin. Terveyden hoitoon vuokrataan henkilökunta yksityisiltä yrityksiltä ja veroeurot katoavat taas… Kunnat ovat siitä johtuen kurimuksessa ja kilpailutetaan lisää lisää lisää, joista verotulot karkaavat ulkomaille ja pitää taas keksiä uusia kilpailutettavia kohteita… Maan mineraalit kaivetaan tulot karkaavat muille maille tänne jää jätteet ja kuopat… Kadulla kun katsoo kanssa kulkijoiden nukkavierua olemusta, alkaa hirvittää. Jotain on aivan pielessä.

 

Teksti ei liene tip tap henkeen, mutta muistuttaa nyt kaikkia joulun hengessä auttamaan vähäosaisia. Yksinhuoltajiakin on tämä maa pullollaan ja osa heistä on todella tiukoilla henkisesti ja taloudellisesti.

Joulumieltä tällekin ensimmäiselle adventti viikolle kaikille!