Käynti toimintaterapeutilla tuotti tuloksena kuvassa näkyvän apuvälineistön. Niskatuki matkustukseen, tiskirätti puristin, terapia pallo ja jo käytössä ollut peukalotuki vinksahtaneeseen peukalooni. Koko arsenaali alla olevassa kuvassa.

Aikaa meni koko sairaala retkeen päivä ja suoraan jääkaapille.  Muutaman luumun otin käteen, mitkä suunnittelin mutustavani miettiessäni mitä kevyttä tekisin syötäväksi siihen aikaan illasta. Raejuustoa oli kaapissa pilkoin keltaiset luumut raejuustoon ja tuli mahdottoman hyvää. Tätä herkkua pitäisi maistattaa pienillä lapsilla. Kannattaa kokeilla jos sinulla on luumuja.

Kesän kevyttä lisäkettä tein uusienperunoiden keralle raejuustosta. Raejuustopurkki ja siihen sekoitetaan pilkottua suolakurkkua raakaa sipulia ja tilliä.  Vähän pienempi suolainen vaihtoehto sillille. Suolakurkuttomassa vaihtoehdossa käytän tuoretta kurkkua, vähän sinappia, pippuria ja suolaa. Variaatioita on tietysti lukematon määrä, vain oma mielikuvitus on vain rajana. Tuota suolakurkku tilli lisäkettä kehuttiinkin maukkaaksi.

 

Näytillä kynsikkäät roosalle piti niiden valmistua kevät käyttöön. Kesä tuli kuin nappia painamalla ja tässä sitä aloitellaan neulontaa kevään jälkeen, ehkä Roosa rinsessa saa nämä syyskäyttöön… Peukku se on keskellä kämmentä ja vain lyhytaikainen neulonta soveltuu minulle. Oikea käsi toimii muutenkin hitaammin kuin toinen syytä en itse tiedä. Neulonta vain omituisesti hidastui, vasta kun sairaalassa minua pyydettiin silmät kiinni kääntämään käsiä niin nopeasti kuin pystyn kämmenet ylös ja alas. Siinä sen huomasin selvästi eripari kädet. Eriparia, figuurit yllättävästi muistuttava minua, aiemmin näytin kirahvilta pitkä laihan kaulani kera. Nyt kaula on kadonnut ja pyöreälintu on tätä päivää. Rannekkeista puuttuu vain resorit ja koristeet.

 

 

Omenan raikkaita syyspäiviä toivottelen hedelmäkärpäsarmeijani kera