Vanhan vuoden viettoa kävimme katsomassa pikku poikien luona. Iloksemme linko oli käyntimme aikana puhdistanut tien ja kas vain myös suruksemme oli lingonnut ojan päältä . Tien reunan alla oli siis vain tyhjää. Humps ja yhtäkkiä näkyikin sivuikkunasta vain lunta, ojassa oltiin. Taskulamppu kouraan ja etsimään lähitalosta traktoria, siinä isäntä istui pikku pyyhkeeseen kietoutuneena ja valitteli huonoa ajakohtaa jahkaili ja jahkaili. Siellä oli jo pikku rinssien isä myös lapio hommissa. Seuraava tuumailu mistäs tätä autohinataan, sitä oli tutkailtu ohjekirjasta sillä välin kun minä seisoin katselemassa pyyhe miestä. Jäistä luukkua yrittivät auki ja sillä välin pyyhemieskin oli saanut vaatteet päälle ja traktorin paikalle.

Tulihan se auto sieltä lumesta ja reippaasti sitten tornille, josko olisi ollut ilmoja rakettien katseluun, vaan ei ollut.

Vuosi kuitenkin vaihtui ja olen sen kunniaksi jopa testannut hätäsoihdun käyttämistä. Rakettia en uskaltanut sytyttää, olisi kyllä ollut aiheellista opetella.

Punaista oli puikoillakin ja aamulla neuloin loppuun nämä sukat.

 

Tarpeellista  aivan käytännössä on tutkia  autonsa ominaisuuden sulaan aikaan, miten avataan  suojakannet ja miten toimitaan aivan tosi toimissa. Onneksi oli auttajia ihan mukavasti.

Onnekasta uutta vuotta kaikille