Siihen hän suunnisti suljetun pankin ovisyvennykseen, rollaattorillaan uupuneena ja likaisissa vaatteissaan, vanha mies. Ei siitä pääse pankkiin sanoin vielä kysyen voiko hän huonosti. Kyllä minä tiedän ettei pääse, sanoi mies, asun tuossa lähellä ja olen matkalla kauppaan,  lepään kun sydän vaatii.  Toden totta olin aiemmin ollut työssä samassa talossa kymmeniä vuosia, jossa oli heidän kotinsa. Tuolloin arvokas ruotsia puhuva herrasmies nosti hattua, avatessaan oven minulle tai kadulla kohdatessaan.

 

Epäsiisti mies alkoi kertoa miten vanhukset eivät saa apua (ei hän enää minua tuntenut) hän 85v v oli sairaan vaimonsa kanssa yrittänyt saada siivous apua. Oli sanottu myy iso lukaalisi ensin pois, niin saat apua. Tämä herra oli soittanut tuntemalleen työelämä tuttunsa, joka nyt on kelan pääjohtaja, ihmetellyt miksei apua saa. Vastaus oli että olet väliinputoaja. ( Hoh hoijaa taitavat olla todella kaikki.)

Heille tuli sitten siivousihminen ja ihmetteli heidän hienoa lukaaliaan, pyyhki neljä keittiön levyä ja harjasi vessanpytyn. Kohta tuli lasku 38€ mies järkyttyneenä soitti 20 min, eikä pessyt edes wc istuimen ympäriltä, ei ollut edes siivousta. Hänen eläkkeensä on niin pieni ettei hän sellaisia voi maksaa.  Pitääkö oma rakas tuttu koti myydä? Tarina jatkuisi edelleen, mutta kukaan neuloja ei liene kiinnostunut.

 

Hyvät lukijat miettikää mihin riittää eläke, kun hinnat nousevat ja eläke vain olemattomasti. Jos eläkkeesi nousee n. 1% vuosittain ja hinnat vuokrat ja sähkö aivan muunlaisia summia. Miten pärjäät 10v. kuluttua. Laskuri kertoo mitä tulet saamaan eläkettä jos olet työssä eläkeikään asti, entä jos et ole!

Ajatuksen voin heittää onko teillä varaa työssä käydessä siivoojaan ja jos tulot ainakin puolitetaan? No miten se onnistuu eläkkeellä, kun kaikki apu maksaa ja on nykyisin yksityisiltä tarjoajilta. Aikoinani ihmettelin, miten eläköitymisen jälkeen muuttuivat monet tyylikkäät henkilöt 10 vuoden kuluttua nukkavieruiksi.

 

Lapset herätkää, vastuu kuitenkin siirtyy teille aikanaan. Koska vanhainkoti paikkoja ei ole, jopa sänkypotilaan nykyisin hoidetaan kodeissaan ja kotiavuilla on epäkohtien ilmoitus velvollisuus. Apua! Onneksi oma äitini pääsi loppuajaksi vanhainkotiin, josta tuli jumalainen helpotuksen tunne.

 

Nykyinen hallitus on purkanut vanhankoteja, reumasairaalaan ei riittänyt rahoja, toipua ei voi sairaalassa, vaan pitää hoitaa itsensä kotona, sinä erikoissairaanhoitaja.

Minua järkytti se pappa, nyt sain edes kerrottua muille.

 

Vaalit on kuitenkin ainoa mahdollisuus vaikuttaa!

 

Minä neulon kevättä ja purkissa itää persilja. Tämä on neuleen väri :O kuva valehtelee!

Vasta puhjennut ongelma helmillä vai ilman? Nämä ovat Ida Sofian 3v kevätyllätys kämmekkäät!