Sipilän ollessa oppositiossa kuuntelin hänen mielipiteitään. Liiasta hoitamisesta ja kuntouttamisesta esimerkkinä, hän totesi anoppinsa olevan dementoitunut ja kysyi ” onko sillä sitten väliä tietääkö hän kuka on pääministeri”.  Apua! ajattelin silloin, jos tuo mies pääsee vallankahvaan, vain työikäisiä hoidetaan ja kuntoutetaan. Kuulosti kovin sydämettömältä.

Itselleni olisi valtavan hyvä ollut päästä fysioterapiaan, mutta sinnehän ei pääse, jos ei ole työssä käyvä. Tämän kyllä havaitsin käydessäni lymfahoidossa (rintasyövän takia) ja siellä kysyin, miksi täällä on vain nuoria asiakkaita.  Hoitaja hymyili ja totesi minun olevan oikeassa, vanhoja ei hoideta.

Toinen minusta surullinen suunta on pistänyt korvaan. Omistusasunnoista on päästävä eroon, jotta työvoima voi liikkua. Vuokra asunnoissa asuvat siis halutaan "pakkosiirtää" työnperässä. Tehdään jokin karenssi jos et muuta. Kiinostavaa nähdä miten hoitavat omakotiasujien työnperässä muutot, vai eikö se koske heitä. Samalla puhutaan että pitää hoitaa omaisiaan, aikamoinen yhtälö. Jos kaikki asuisivat vuokra asunnoissa kenen taskuun voitot kerääntyisivät?

Vuokran ja omistusasumisen kustannuksia on lähennettävä? Outojuttu kerrassaan.  Itse säästin aikoinaan joka pennosen asuntooni, kun kaverit juhlivat minä en. Kaverit ja perheet matkustelivat, minä (me) maksoin asuntolainaani.  Nyt osa noista ihmisistä asuu edelleen vuokralla, minä omassa kodissani, minun vastikkeeni on pienempi kuin vuokra asuminen. Jotenkin minusta tuntuu, että maksoin siitä aika kovan hinnan. Enkä pidä oikeuden mukaisena, että siitä tullaan rankaisemaan.

Minua kyllä ahdistaa tulevat säästöt, sillä suunta on yleensä pienituloisiin. Eläkkeistä indeksit pois, pienin eläke (Kelan takuueläke) on 2015 bruttona 746,57€ kuukaudessa verot pois, ajatelkaa miten he tulevat jatkossa toimeen, kun hinnat nousevat ja eläkkeet eivät. Mieti terveysaseman päivystyskäyntiä lääkkeitä sähköä… Täällä maassa on todella paljon ihmisiä joiden eläke on 1000-1500€. Mitäs ne pienet maksujen nostot 10€ vitoset jne.  Onhan se selvää että terveydenhuollossa säästyy jos ei ole varaa käydä lekurissa ja ostaa lääkkeitä ja varmstetaan se jättämällä indeksit pois eläkkeistä tulevina vuosina.

Nyt on vuodatettu, ahdistusta lisää nämä omat vaivat, en ole voinut enää lainkaan kutoa. Olen odottanut, josko sormen kipu asettuisi, mutta ei, pahenee vain.  Kohta on varmaan myytävä puikot ja langat pois